A pálinkázás legfőbb szabályai

Erzsébet királyné, Károly Róbert királyunk felesége 700 évvel ezelőtt, az élet vizének nevezte a pálinka rozmaringos ősét, a köszvényét kezelve vele. Hazánkban a pálinkafogyasztás mindig is közösségi eseményhez kötött volt, mindegy, hogy mindennapi eseményről vagy ünnepi alkalomról volt szó. Végigkíséri az ember életét a születéstől a keresztelésen az esküvőn át a temetésig. A fiatalabb generáció […]

Mely italokat kedvelik legjobban a férfiak?

Az alkoholos ital a klasszikus ajándékok közé tartozik, hiszen egy jól eltalált ital tökéletes ajándék lehet szinte bármilyen alkalomra. Természetesen csak annak adjunk alkoholos italt ajándékba, aki szereti is az alkoholt, annak aki betegség vagy bármilyen indok miatt nem fogyasztja, annak inkább válasszunk valami mást.

Bocuse d’Or – Florent Suplisson: a magyar gasztronómia hatalmasat fejlődött

Óriási fejlődésen ment át a magyar gasztronómia az utóbbi években, a közép-európai régió séfjei rövidesen a legjobbak között követelhetnek maguknak helyet – mondta el a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d’Or európai kontinensdöntőjének első napján Budapesten a versenyt szervező GL Events gasztronómiai rendezvények igazgatója.

Norvégia nyerte a Bocuse d’Or Europe-t, a magyar csapat a kilencedik helyen végzett

Norvégia nyerte a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny idén Tallinnban megrendezett kontinensdöntőjét, amelyen a Veres István séf vezette magyar csapat a kilencedik helyen végzett és bejutott a jövőre Lyonban rendezendő világdöntőre – tette közzé az eredményeket a Magyar Bocuse d’Or Akadémia a közösségi oldalán.