Jól haladnak az új Nyíregyházi autóbusz-telephely építésének a munkálatai

Helyi hírek

8,1 milliárd forintból épül fel a júliusban elkészülő autóbusz-telephely, amelyhez építenek 41 darab sűrített földgázzal üzemelő új CNG autóbusz töltőállomást is. Az összegből a Tiszavasvári úti telepen a karbantartási és szerelési feladatok fejlesztésére is áldoznak.

A Tiszavasvári úti Autóbusz-telephely a Technológiai Transzfer Központ szomszédságában épül. A 80%-os készültségben lévő intézmény 2. helyszíni bejárására érkezett a polgármester.

„Ez egy IKOP-os pályázat, ami 100%-os intenzitású. Első körben 5 milliárdot nyertünk, aztán felemelték 7-re, és végül 8,1 lett kerekítve a vége, merthogy az első körben még a 41 gázüzemű buszt vásároltuk meg, és állítottuk üzembe 2018 év elején, de ahhoz kellett egy töltőállomást is építeni. Azt itt, az egykori laktanya területén lehetett, mert itt volt olyan gázvezeték, ami ehhez szükséges. Egyébként máshol több száz millióért lehetett volna kiépíteni. A VOLÁNBUSZ-szal egyeztetve megállapodtunk abban, hogy egy nagyon modern telephelyre van szükségük, mert a régi már nem nevezhető ennek. Megindult a tervezés, és a kivitelezés is. Kész az irodaház, a recepció és a porta” – mondta dr. Kovács Ferenc polgármester.

A telephely a volt Vay Ádám Laktanya helyén épül fel, a javítócsarnokban minden busztípushoz lesz majd egy megfelelő technológiájú javítórész is, és egy hozzá tartozó vizsgáztatórész is. A vizsgáztatórészben egyébként személygépkocsikat is lehet majd vizsgáztatni, nemcsak buszokat. Jelenleg a buszoknak épített 84 parkoló hely már készen van a telepen, és megépültek a gázüzemű és a dízel töltőállomások is. Az elektromos töltőállomások kiépítése még folyamatban van, csakúgy mint a napelemek telepítése, amelyek várhatóan fedezni fogják a telephely világításához szükséges áram mennyiségét.

fotó:nyiregyhaza.hu