Papp László CATL gyár Debrecen

“Debrecen lakossága kapjon valódi beleszólást az akkumulátorgyár ügyébe!” – felszólítást kapott Papp László, aki ott sem volt a pénteki fórumon

Helyi hírek

A Párbeszéd azt kéri, hogy Debrecen lakossága kapjon valódi beleszólást a városban épülő akkumulátorgyár ügyébe.

A párt elnökségi tagja egy pénteki, online közvetített, de Debrecenben felvett sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a kormány környezetkárosító beruházást tervez a városba. Temesvári Szilvia úgy fogalmazott: ma a legnagyobb kihívás a klímaváltozás, de a kabinet egy, a vizet és a földet is elszennyező és túlhasználó gyárat készül megépíteni.

Terézváros alpolgármestere bejelentette, levélben kérik fel Debrecen polgármesterét, hogy hozzon létre egy állampolgári tanácsot. A párt azt javasolja, hogy a tanács tagjai állítsanak össze egy kérdéssort, és arról indítsanak konzultációt – tette hozzá a politikus.

https://debreceninap.hu/helyi/2023/01/20/megkezdodott-a-masodik-akkumulatorgyaras-kozmeghallgatas-debrecenben/

Egy okos városvezetésnek, egy okos kormánynak látnia kellene, hogy milyen “harag, félelem és elutasítás övezi” a beruházást – érvelt. Álljanak az emberek oldalára, és mondják vissza ezt a szerződést – kérte Temesvári Szilvia.

Szüksége van Debrecennek a kínai CATL akkumulátorgyárára?

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...

A sajtótájékoztatón Dede Tamás, a Párbeszéd Hajdú-Bihar vármegyei elnöke katasztrofálisnak nevezte a beruházást. Állítása szerint annak hatásait a várostól távolabb is érezni lehet majd, mert a gyár által a levegőbe kibocsátott szennyezőanyag harminc kilométeres körön belül fog lerakódni.
A politikus fontosnak nevezte, hogy az ellenőrzésbe vonjanak be a beruházással szemben kritikus, zöld civil szervezeteket is.