Kósa Lajos

Kósa Lajosnak nem sikerült helyesen kitöltenie a leegyszerűsített vagyonnyilatkozatát

Helyi hírek

Valamennyi esküt tett országgyűlési képviselő, nemzetiség képviselő és nemzetiségi szószóló eleget tett vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének a pénteki határidőig – közölte az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnök.

Hargitai János közleményében emlékeztetett, hogy az országgyűlési törvény módosítása értelmében az érintettek új típusú és tartalmú formanyomtatványon kötelesek nyilatkozni jövedelmi és gazdasági érdekeltségi viszonyaikról.

Az új típusú vagyonnyilatkozatok rendszerét EU-s mintára vezette be boldogan a kormány,

ugyanis még a korábbiakhoz képest is kevesebb információt kell megadnia a politikusoknak.

Úgy tűnik, Kósa Lajos kapkodhatott, vagy csak nem sikerült értelmeznie a kitöltési útmutatót, mert – bár a nevét még ügyesen le tudta írni – már az első komolyabb kérdést hibásan töltötte ki.

A feladat az volt, hogy megnevezze foglalkozásait, tagságait, tisztségeit és megbízatásait, illetve megjelölje, hogy ezekért kap-e illetményt. Az első helyen megnevezett alapítványnál viszont Kósának sikerült a “díjazás nélküli” és az összes jövedelemkategórás rubrikát is kihúznia:

Vagyonnyilatkozata szerint Kósa Lajos csak két címen, a képviselői és a honvédelmi bizottsági elnöki tisztsége után vesz fel fizetést.