Szombattól változik a nyíregyházi buszközlekedés menetrendje

Helyi hírek

A 2020-ban megkezdett hálózati és menetrendi fejlesztések újabb fázisaként számos változás lép életbe 2022. június 18-tól, melyek célja, hogy megkönnyítsék az utazást és még vonzóbb legyen busszal közlekedni akár távoli városrészek között is.

Az elmúlt hónapok során érkezett észrevételekre, igényekre, a turisztikai szezon kihívásaira reagál a módosított hálózat és menetrend, amely figyelembe veszi az autóbuszok által automatikusan előállított menetidő adatokat is, így lehetőség volt frissített menetrendek kidolgozására. A forgalmi torlódások, eseti zavarok hatásai továbbra sem küszöbölhetők ki teljesen, de lehetőség van a pontosabb közlekedésre minden napszakban.

A legfontosabb változások:

A 25-ös busz révén közvetlen kapcsolat jön létre Borbánya – Örökösföld – Jósaváros és a Vasútállomás között, a járat a 12-essel és a 44-essel összehangoltan közlekedik a közös szakaszain.

A Fürdő utcai új megállót eddig csak napi néhány alkalommal érintő időszakos 8B helyett a folyamatosan, immár körjáratként közlekedő 55-ös járat közlekedik. A járatra a Belváros és Örökösföld felé az Állatparknál, a Krúdy Vigadónál és Sóstógyógyfürdőn a kifelé irányú megállóban kell felszállni szombattól kezdve.

Lakossági igények alapján a 9-es busz Huszár-telepről Örökösföldre közlekedik, a vasútállomási kapcsolatot a 95-ös járat biztosítja.

Vasútállomás és Kertváros között az új 26-os autóbusz közlekedik körjáratként, az Esélycentrum érintésével
900-as jelzéssel, kísérleti jelleggel, nyáron, éjszakai körjárat közlekedik hétvégi napokon, érintve a legfontosabb városrészeket.

Bizonyos megállók neve is megváltozik, egységessé válnak a helyi és helyközi autóbuszok megállóhely jelölései.

A hálózati és menetrendi fejlesztések Nyíregyháza Önkormányzata, a Volánbusz Zrt. és a tervező, a Mobilissimus együttműködésében készültek el.

A tanítási időszakban érvényes menetrend szeptember 1-jétől lép érvénybe, figyelembe véve az új járatokkal kapcsolatos tapasztalatokat, valamint az esetlegesen beérkező lakossági észrevételeket.

A változásokkal kapcsolatban minden információ a nyiregyhaza.volanbusz.hu oldalon érhető el, a menetrendek pedig a menetrend.app alkalmazásból és a Google Maps útvonaltervezőből, ismerhetők meg.

Zelenszkij szerint Oroszország nem áll meg Ukrajna határainál, a többi európai országot is leigázza