250 darab elektromos rollert helyeznek el Nyíregyházán

Helyi hírek

Orostól a belvároson át egészen Sóstóig, összesen 84 ponton helyeznek el bérelhető rollereket Nyíregyházán – közölte a város önkormányzata. A 250 darab rollert bárki igénybe veheti, aki elmúlt 18 éves és okostelefont használ. A rollerek kölcsönzéséért egy mobil applikáción keresztül lehet fizetni, a szolgáltatás percdíjas.

„Összességében egy nagyon egyszerű szolgáltatásról van szó. Csak egy applikációra van szükség, ami elérhető Androidon és iPhone készülékeken is, egy bankkártyát kell regisztrálni. A feloldásra 250 forintot von le az alkalmazás, aztán 55 forintot percenként. A felhasználó döntése, hogy meddig szeretné használni, de általánosságban azt lehet elmondani, hogy hét percig veszik igénybe a szolgáltatást”

– magyarázta Irmai Krisztián, a Lime Technology Kft. ügyvezető-helyettese.

Az önkormányzat külön kérésére a Kossuth téren különböző parkolópontokat helyeznek ki, ahol a felhasználók letehetik majd a rollereket. Ezen kívül viszont bárhol otthagyhatják használat után. Az eszközökben beépített GPS van, ez felel a biztonságukért. Fontos kiemelni, hogy a szolgáltatást csak 18 éven felüliek vehetik igénybe, ennek oka, hogy a rollerek 17 kilogrammos eszközök és a KRESZ-ben még nem szabályozzák a használatukat.