vadászati világkiállítás

Több mint 995 ezren vettek részt a vadászati világkiállításon

Helyi hírek

Kedden több mint 17 ezren látogattak el a világkiállításra, ezzel a központi helyszín, a megújult Hungexpo látogatottsága már átlépte a 263 ezret, az országszerte nagy érdeklődés mellett zajló programsorozaton már több mint 995 ezren vettek részt – közölte a világkiállítás sajtóirodája az MTI-vel szerdán.

A közlemény szerint a nagy sikerű Fátyol iskolaprogramban eddig több mint 23 ezer diákot láttak vendégül a világkiállításon – a program szerdán újabb 98 diákcsoport és több mint 3300 diák érkezésével folytatódik. A Jószolgálati program keretében a fogyatékossággal élőket segítő szervezetek, valamint a Civilút Alapítvány nehezítettséggel élőket támogató együttműködő partnereinek csoportjai előzetes regisztrációt követően díjmentesen látogathatják a világkiállítást.

A közlés alapján szerdán, az “Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás tizenkettedik napján az izgalmas előadások és bemutatók mellett továbbra is nagy szerepet kapnak a kulturális események.
Az A pavilon színpadi programját 11 órától Garamvölgyi László Vadászidény című könyvének bemutatója nyitja, majd 15 órától Ovidiu Ionescu, a brassói egyetem erdészeti karának dékánhelyettese tart előadást Wildlife management in Romania címmel; 15 óra 45 perctől a prágai állatkert zoológusa, Jaroslav Simek mutatja be napjaink legvadabb “hátasát”, a Przsevalszkij-lovat, fél öttől pedig egy dokumentumfilmen keresztül Románia vadvilágát ismerhetik meg a nézők.

A D pavilon színpadán, a Nimród Caféban 12 órától Kittenberger Kálmánról Kókai Márton, a Nimród Vadászújság főmunkatársa beszélget vadászirodalmi szakértő vendégeivel, Pálos Gáborral, Vuray Györggyel és Horváth Józseffel. Ezt követően világzenei koncertek lesznek, 15 órától a Vadász talk showban Vágó Piros szerdai vendége Pálos Gábor orvosprofesszor, vadász és relikviagyűjtő lesz. A színpadi programot 17 órától a Fitos Dezső Társulat A falu című előadása zárja.

A tájékoztatás szerint az F pavilonban szerdán mind a négy hagyományos vadászati mód – solymászat, íjászat, agarászat, elöltöltő fegyverek – bemutatója várja az érdeklődőket, a programelemek ismételten látványosnak ígérkeznek.

A kulturális fesztivál részeként 18 órától a Ludwig Múzeumban Fabényi Julia múzeumigazgató vezetésével rendhagyó kurátori tárlatvezetésen tekinthetik meg az érdeklődők a Metafizikus áthatolás egy zebrán című kiállítást, amely egyfajta keresztmetszetét nyújtja annak, hogyan gondolkodnak ma a művészek a természet és a vadászat kapcsolatáról.

A világkiállítás vidéki helyszínei közül Vásárosnamény továbbra is színes eseményekkel várja az érdeklődőket, itt a hét vendégei Felvidék és Borsod-Abaúj-Zemplén megye vadászai. Több tematikus program is lesz: fa-, csontfaragók és vadászkésesek bemutatkozása a mesterek utcájában, a Világjáró Vadászok és a Vadász Könyvklub kiállítása, a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatóságának kiállítása, illetve megtekinthető az Ezer arcú természet című fotókiállítás.
Révfülöpön, a mólónál folytatódik a IX. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny.

A programokról, a belépőjegyekről és megközelítési lehetőségekről a https://onewithnature2021.org honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.

A Jószolgálati programról bővebb információ a https://onewithnature2021.org/joszolgalati-program oldalon olvasható.

Fotó: Kovács Zoltán, a vadászati világkiállítás megvalósításáért felelős kormánybiztos beszédet mond az “Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás megnyitóján a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban 2021. szeptember 25-én. MTI/Illyés Tibor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.