A Volner Párt elutasítja a fővárosi dugódíjat

Helyi hírek

A Volner Párt elutasítja az autósokat Budapesten sújtó “szélsőbaloldali őrületet”, benne azt, hogy dugódíjjal büntessék a főváros belső kerületeibe behajtókat.

Volner János pártelnök, független országgyűlési képviselő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján felrótta a városvezetésnek az egyre gyakoribb dugókat, a megszűnő autósávokat és a helyükön létesülő bicikliutakat.

Kifogásolta azt a – szerinte őrült – közlekedésieszköz-beszerzési stratégiát is, amelyben a német roncsprogramból leselejtezett 20 éves villamosokat vesznek.

Volner János szerint a rendszerváltás óta példátlan mértékben zuhan a budapesti eszközbeszerzések minősége, a fővárosi önkormányzat pedig nem kínál alternatívát, azaz minőségi közösségi közlekedést az autósoknak.

Hozzátette: a dugódíjrendszer elsősorban a gyógykezelésre vagy ügyintézésre érkező vidékieket, valamint – károsanyagkibocsátás-arányos volta miatt – a szegényebbeket sújtja majd, hiszen ők nem tudnak elektromos járművet venni.

“Elutasítjuk az autósok szélsőséges büntetését, elutasítjuk a fővárosi dugódíjat és elutasítjuk azt a szélsőliberális őrületet, amit Karácsony Gergelyék folytatnak”

– mondta a politikus.

Kép: illusztráció.