Kovács Ferenc Szpari Nyíregyháza

Mikor lesz hazai meccs Nyíregyházán? Üzent a Szpari vezetősége

Sport

Mezőkövesden vívja első hazai NB I-es találkozóját a Nyíregyháza, ennek érthető okból nem örülnek a szurkolók. Révész Bálint, a Nyíregyháza Spartacus FC Kft. tulajdonosa levélben tájékoztatott a fejleményekről.

“A stadion használatbavételi engedélye 2024. július 2-án került kiadásra, mely július 9-én jogerőre is emelkedett. A jogerőre emelkedést követően a tulajdonosi jogokat birtokló szerv és a kivitelező 4 oldalas megállapodást írt alá a Nyíregyháza Spartacus FC javára, hogy 2024. augusztus hónapban a hazai NB1-es fordulókat zavartalanul megrendezhesse, így lehetősége nyílt klubunknak, hogy a minősítést elkezdje. Ennek értelmében az üzemeltető és egyben a létesítményt használó sportszervezet, azaz a Nyíregyháza Spartacus FC Kft., megkérte a 2004. évi I. törvény értelmében a sportlétesítmény minősítését.

A minősítő bizottság 2024. július 18-án tartott általános bejárást a különböző szakigazgatási szervekkel és megkezdődött a Nyíregyházi Városi Stadion létesítményének minősítése. Az ellenőrzés lebonyolításához nagyban hozzájárult a tulajdonos Építési és Közlekedési Minisztérium, valamint az ÉPKAR-Wetland Zrt., mint kivitelező. A minősítő bizottság és a szakigazgatási szervek által megkezdett minősítési folyamat reményeink szerint 2024. július 31-én befejeződik.

Amennyiben a minősítés pozitívan záródik, teljes biztonsággal megrendezhető az NB1 harmadik és ötödik fordulója hazai pályán”

olvasható a klub honlapján Révész közleményében.

Nem készült el a Szpari 17 milliárdos stadionja, Mezőkövesden játszik a csapat

“A fentieket figyelembe véve kijelenthetjük, hogy amennyiben minden eljárás az előre meghatározott ütemterv szerint fog lezajlani, második, hazai mérkőzésünket a Konferencia Ligára készülő Puskás Akadémia ellen – remélhetőleg teltház mellett – az ismét birtokba vett, új Városi Stadionban fogjuk megvívni előttetek, Kedves Szurkolóink!”

– írta a tulajdonos.