bölcsöde építése nyírszőllős

Őszre elkészül Nyíregyháza legújabb bölcsődéje

Helyi hírek

Őszre elkészül Nyíregyháza új bölcsődéje Nyírszőlősön, a Kollégium utcában. Első körben egy 12 férőhelyes intézményt alakítanak ki az óvoda és az iskola szomszédságában, amelybe majd tavasszal költözhetnek be az első bölcsisek.

„Nyíregyházán bent, a városközpontban a Honvéd utcán is egy régen nagyon jól működő, közkedvelt bölcsőde az, amely teljes felújítást kap jelenleg és előkészítésben van az üzembe helyezése. Igyekszünk a férőhelyeket bővíteni, de nemcsak a belvárosban, hanem ahogy a jelen példa is mutatja, a külső területeken is. Arra számítunk, hogy ez segíti a munkába állást, ha többen telepednek le Nyíregyházán munkavégzés céljából az iparfejlesztéseknek köszönhetően, akkor ne legyen szűk a bölcsődei kapacitás. Ez egy óriási rendszer” – mondta Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere, a térség önkormányzati képviselője.

Az építkezés a terveknek megfelelően halad, a bölcsőde építéséhez mintegy 198 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a város. Első körben 12 férőhelyesre tervezik, és a helyi lakosok gyermekeinek szánjk a bölcsődét.