A hétvégén történt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Rendőrség

2020 negyvennegyedik hétvégéjén huszonhat segélyhívás érkezett a tevékenységirányító központba.

Pénteken, több cserép mozdult el egy gimnázium tetőszerkezetén és veszélyeztette a járókelőket Kisvárdán, a Flórián téren. A város hivatásos tűzoltói gépezetes tolólétra segítségével hárították el a veszélyt.

Személygépkocsi és kamion ütközött össze a 41-es számú főútvonalon Baktalórántházánál. A balesethez a baktalórántházi hivatásos tűzoltók vonultak, áramtalanították a gépkocsit, majd megszüntették a közúti akadályt. A mentők három embert szállítottak kórházba.

Szombaton, Vásárosnaményban, a Sport utcában egy családi ház elektromos kötődobozában keletkezett tűz. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt az épületet egy szabadnapos tűzoltó áramtalanította és eloltotta a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Villanyvezetékre dőlt két akácfa Jánkmajtison, az Arany János utcában. Az áramszolgáltató szakemberei feszültségmentesítették az érintett szakaszt, majd a fehérgyarmati hivatásos tűzoltók eltávolították a fákat motoros láncfűrésszel. A műszaki mentés idejére teljes útzár volt érvényben a helyszínen. Személyi sérülés nem történt.

Két személygépkocsi ütközött Nyíregyházán, a Városmajor utca és az Északi körút kereszteződésében. A balesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a járműveket, majd a rendőrségi helyszínelést követően megszüntették a közúti akadályt. A mentők két embert szállítottak kórházba.

Árokba hajtott egy személygépkocsi a Gyulaháza és a Nyírmada közötti úton. A kisvárdai hivatásos tűzoltók a jármű áramtalanítását végezték el.

Vasárnap hulladék égett Mátészalkán, a Kalmár soron. A tűzesethez a város hivatásos tűzoltói vonultak, egy vízsugárral oltották el a lángokat – tájékoztatott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.