Zenélő szökőkút miatt vágnák ki a fákat egy Mészároshoz köthető hotel szomszédságában

Helyi hírek

Közel egymilliárd forintért tervezik fejleszteni a Nyíregyházához tartozó Sóstógyógyfürdőt. A projekthez egy zenélő szökőkút is tartozik, ami miatt több tucat fát kell kivágni a ligetes területen.

Így viszont nagy valószínűséggel a Mészáros Lőrinchez köthető Hunguest Hotels vendégei is ráláthatnak majd a turisztikai attrakcióra, a hotel működésésben érdekeltek számára lehet fontos a szökőkút megépítése – írja az atlatszo.hu oldal.

A helyi Zöld Akciócsoport többször is hangot emelt a szőkőkút ellen, még lakossági fórumot is szerveztek, ahol elmondták a városvezetés képviselőinek: kérdőíves felméréseik alapján a nyíregyházi lakosság mindössze 10%-a támogatja a szőkőkút megépítését. A lakossági fórum hasztalannak tűnt, egyelőre kilátástalannak tűnik a csopőrt harca.

Felmerült, hogy akár máshol is fel lehetne építeni a szökőkutat, de dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere az október 1-i közgyűlésen, képviselői kérdésre válaszában a következőket mondta: „a szökőkút helyén változtatni nem lehet, az engedélyeket megszerezték, a műszaki tervdokumentáció elkészült, a helyváltoztatás a tervdokumentáció módosítását igényelné, ami a közbeszerzés lefolyatását is akadályozná, az ütemezett véghatáridőre, 2021. szeptember 30-ra nem lenne megvalósítható a beruházás.”

Sóstó betonstop – Lakossági fórumra invitálják a nyíregyháziakat